Vakantiehuisje in de Ardennen - Activiteiten

De omgeving biedt talloze mogelijkheden. Een prachtig gebied om te doorkruisen met wandel- en fietsroutes en ook de bekende sportieve mogelijkheden van de Ardennen, zoals raften, paardrijden, kanoën, moutainbiken, golfen, wintersport, outdoor maar ook grotten, kastelen, markten en een pretpark voor de kinderen en gezellige dorpjes met Bourgondische horecagelegenheden.

 

Durbuy en z’n omgeving zal u niet teleurstellen: vervelen is hier géén optie.

Tijdens de meeste schoolvakanties organiseren het park samen met haar sport partner LPM een flink  aantal activiteiten zoals wandelen, kajaken, mountainbiken etc.

Wandelen in de Ardennen

 Zin in een flinke wandeling ? In ons huisje ligt Ria’s wandelboekje “Op Stap”.

In dit prachtige wandelboek  staan zowel korter wandelingen als hele dag tochten in beschreven.

Vissen op de L'Ourthe

Bent u van plan om uw hengels mee te brengen naar ons huisje? Dan zullen onze praktische tips u kunnen helpen om uw favoriete sport in alle rust te beoefenen.

Golfen in Durbuy

Binnen enkele minuten rijden van het park bevinden zich twee prachtige golfbanen namelijk; "De Golf van Durbuy" & de "Five Nations Golf"

 

De Golf van Durbuy - wordt omgeven door het sublieme Ardennen landschap met eeuwenoude bomen langs de fairways en greens. De Durbuy golfbaan heeft het kaliber van een championship golf course, Hawtree ontwierp een plaatje van een baan die u zich lang zult blijven herinneren. De Golf ligt op enkele minuten rijden van het park.

 

Five Nations Golf - is een uitdagende golfbaan van Gary Player in een fraai landschap met prachtige panorama's. De baan met pittige heuvels, bossen en rivieren mag in uw Ardennen golfreis niet ontbreken. 5 Nations biedt golfers een technisch parcour, grotendeels in open terrein, deels in de bossen. Het unieke clubhuis van de golfbaan bevindt zich in oude boerenhoeve.

GPS Tochten in de omgeving van Durbuy

Om een natuurwandeling een avontuurlijk en “spitstechnologisch” tintje te geven moet de GPS worden ingeschakeld. In de regio Durbuy zijn een heleboel “schatten” verborgen !

Kajaken op de L'Ourthe

Een tochtje op de Ourthe met een kajak is -na wandelen- wellicht de meest populaire activiteit in de streek van Durbuy. Voor het huren van kajaks verwijzen wij graag naar onze partner LPM. (Bij aankomst in ons huisje ontvangt u een kortingsbon voor LPM). U mag ook u eigen kajak gebruiken, indien u een van de vier officiële start/aankomstplaatsen gebruikt: Petit-Han (brug La Passerelle), parking Pré Georis in Durbuy, Les Julienas in Barvaux en de samenvloeiing van Ourthe en Aisne in Bomal.

Speciaal bier uit de Ardennen

Net als in de rest van België worden er de Ardennen tal van prachtige bieren gebrouwen. Sommige in kleine microbrouwerijen en andere volgens volledig geautomatiseerde processen. Veel van de brouwerijen die in de Ardennen te vinden zijn kunnen bezocht worden, in ons huisje vind u een prachtige route kaart die langs all deze pareltjes leidt. De meeste bekend brouwerijen uit de omgeving zijn:

• Chimay
• Orval
• La Chouffe
• Rochefort
• Bellevaux